Laserontharen, goed moment om nu te beginnen?

Laserontharen, goed moment om nu te beginnen?

Beharing op plekken waar je het niet wilt, misschien ben jij er ook helemaal klaar mee. En ook met scheren, harsen of met die ‘veelbelovende’ crème. Misschien heb je weleens een epileerapparaat gebruikt maar was dat ook niet naar tevredenheid. Tijd om nu eens op een effectieve en professionele manier van je overbeharing af te komen. Laserkliniekdrenthe.nl onderdeel van HuidZorg Drenthe is dan graag jouw klankbord. 

Wij bieden deskundigheid en veiligheid: onze gespecialiseerde, geschoolde en ervaren specialisten zorgen voor een veilige, effectieve en prettige behandeling

Langdurige resultaten: je geniet veel langer van een gladde, haarvrije huid

Minder irritatie: huidirrritaties en ingegroeide haren komen vaak voor bij thuisontharen

Tijdwinst en minder ergernis: je mbent veel minder tijd kwijt en de effctiviteit is ook vele maken groter. 

Voor een zijdezachte, haarvrije, gezonde en haarvrije huid

Als onderdeel van HuidZorg Drenthe hebben wij ons gespecialiseerd in lasertherapie, waartoe ook laserontharen behoort.

Met de zomer voor de boeg, wij gaan er tenminste van uit dat die nog komt, is het niet handig om nu nog te beginnen met laserontharen. Vooral niet wanneer jij graag in een tanga of string de warme stranden opzoekt. Denk je dan wel aan goede zonbescherming. Onze producten van Preventionlijn beschermen je huid langdurig en zorgen desondanks voor een gezonde bruining. Want de schadelijke Uv-stralen worden weliswaar geblokkeerd, maar je wordt toch lekker kleurtje. 

Vraag 1: Kan laserontharing in de zomer?

Tijdens de laserontharingsbehandelingen moet je extra voorzichtig zijn als het gaat om zelfbruinen of zonnebaden (of het nu gaat om blootstelling aan de zon of zonnebanken). Het laserlicht wordt geabsorbeerd door de donkere pigmentatie van het haar. Omdat zonnebaden de huid donkerder maakt, maakt dit het voor de laser moeilijker om onderscheid te maken tussen het pigment in de huid en het pigment in het haar. Laserontharing kan je huid gevoeliger maken voor de zon, wat het risico op verbranding en hyperpigmentatie kan verhogen en het moeilijker kan maken om de gewenste resultaten te krijgen. Daarom raden we aan om tijdens de laserontharingsbehandelingen directe blootstelling aan de zon (of zonnebanken) te vermijden.

Als je die verleidelijke zomervakantie echter niet kunt weerstaan, volgen hier enkele eenvoudige regels:

  • Wacht 2 weken na de behandeling voordat je het behandelde gebied aan de zon blootstelt
  • Wacht 4-6 weken na blootstelling aan de zon tot de volgende behandeling
  • Breng iedere 2 uur en direct na het zwemmen SPF30 of SPF50 aan om te voorkomen dat het gebied verbrandt
  • Vertel de huidtherapeut altijd wanneer je een vakantie hebt geboekt of wanneer je terugkomt en een kleurtje door de zon hebt

Vraag 2: Kan laserontharing dan nog voor mijn zomervakantie?

Jazeker! Je kunt tot twee weken vóórdat je op zomervakantie gaat nog gelaserd worden. Een voordeel is dat de haartjes dan precies uitvallen aan het begin van je vakantie, dus heb je er weinig omkijken naar! Ongeveer een maand na je vakantie mag je weer behandeld worden, tenzij je dus toch te bruin geworden bent in het te behandelen gebied. Is het toch niet helemaal gelukt om het gebied uit de zon te houden? Dan wachten we uit voorzorg liever iets langer tot je bruine kleurtje weer vervaagd is. Hoewel een kuur van elke 6 tot 8 weken het meest effectief is, heeft een langere tussenpoze van bijvoorbeeld 10 tot 12 weken weinig invloed op de effectiviteit en het eindresultaat.

Vraag 3: Mag ik wel scheren als ik aan laserontharing ben begonnen?

Ja, dat mag! Omdat de haartjes na de behandeling uitvallen is scheren misschien niet eens nodig. Scheren kan trouwens haargroei niet verergeren, dat is een fabeltje. Harsen, epileren en de touwtjesmethode mogen echter niet meer als je eenmaal aan laserontharing bent begonnen. Deze methoden verwijderen namelijk ook de haarwortels en als deze niet meer aanwezig zijn, kunnen ze ook niet met laserlicht vernietigd worden.

Vraag 4: Hoe vaak moet ik terug komen voor laserontharing?

Biologisch gezien is er elke keer dat je Huidzorg Houten bezoekt circa 15% van de haren in de actieve groeifase. Deze haren zitten diep in het haarzakje en zorgen ervoor dat het haarzakje effectief uitgeschakeld wordt door het laserlicht. Om deze reden zijn er gemiddeld zes behandelingen nodig.

Vraag 5: Heb ik plezier van één of twee laserbehandelingen voor de zomer?

Elke behandeling dunt de beharing aanzienlijk uit en vermindert irritatie en ingegroeide haren. Daarom heeft het absoluut zin om één of twee keer te laten laserontharen voor je zomervakantie. De haartjes in de oksels, op de benen, rug en bikinilijn voelen hierdoor een stuk minder stoppelig aan. De haren die nog aan de beurt komen groeien langzaam en dun terug.

Conclusie

Is het niet per sé nodig om bruin te worden bij de bikinilijn, oksels, rug, benen, borst, armen of buik (of ander gewenst gebied)? Dan kom je goed in aanmerking voor laserontharing in de zomerperiode! We adviseren om het huidgebied op zonnige dagen om de twee uur in te smeren met zonnebrandcrème SPF30/50 of af te dekken met kleding of een handdoek. Mensen die nauwelijks zonnen, niet op vakantie gaan of veel binnen werken, zijn sowieso goede kandidaten.

Gratis intakegesprek laserontharen

De huidtherapeuten van Huidzorg Houten werken met de gouden standaard onder de ontharingslasers: de Lightsheer Quattro Diode laser. Ze zijn er in getraind om de behandelingen zo effectief mogelijk uit te voeren, door onder andere precisie, juiste instellingen en uitgebreide voorlichting. Vooraf aan de eerste behandeling nemen we een intakegesprek af, waarin je uitgebreid voorgelicht wordt en we bekijken wat voor jou persoonlijk een handige planning is. Plan direct online een intakegesprek in of neem gerust contact met ons op!

Zonlicht en lasertherapie
Wij raden je sterk aan om je huid goed te beschermen na een laserbehandeling en ook tussen de behandelingen in tijdens een kuur. Zonnebaden of een zonnebankkuur raden we in die periode ronduit af. Maar ook vóór een (eerste) behandeling is het verstandig om dit een aantal weken niet te doen en wanneer je toch in de zon komt, je huid goed te beschermen met een goede zonbescherming. Denk aan de Preventionlijn van IMAGE Skincare. 

Laserstralen beschadigen de gepigmenteerde haren en de haarzakjes in de huid. Hierdoor zorg je voor een haargroeivermindering. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken beschadigt de huid niet. Tijdens het laseren wordt de huid afgekoeld door een luchtkoelingssysteem welke koude lucht blaast op de plek waar wordt behandeld. Bij Laserkliniek Zwolle werken we met een Alexandrite 755nm laser. Een laser die met name geschikt is voor mensen met een lichte huid en donker haar. Voor mensen met een donkere huid hebben we een speciale ontharingslaser, de Nd: YAG,1064 nm laser. Uniek bij Laserkliniek Zwolle is het gecombineerd inzetten van deze 2 laser golflengten waardoor je ook de zeer dunne en lichte haren kunt behandelen. Blonde, grijze of rossige haren worden behandeld met elektrisch ontharen.

Woon je Zwolle of in de omgeving van Zwolle? En heb je een huidprobleem waar je nou eindelijk eens vanaf wilt? Bijvoorbeeld het ontharen van bikinilijn, oksels of benen? Je bent dicht bij de oplossing. Want LASERKLINIEKDRENTHE.NL in Hoogeveen en Emmen biedt jou de perfecte behandeling die jou verder brengt in de vervulling van jouw huidwensen. Voor huidtherapie en laserbehandelingen is het een kleine twintig minuten rijden voor een (vervolg)behandeling. En dat doe je voor je plezier, want wij bieden jou klantvreugde!

ZONDER ZORGEN ONTHAREN BIJ LASERKLINIEK DRENTHE

Is ontharen met IPL veiliger dan een laserbehandeling?

Met ons Lumenis M22 laserapparaat kunnen wij veel verschillende huidproblemen behandelen. Het gebruiksgemak, de geweldige resultaten en veiligheid zijn voor ons doorslaggevend om dit apparaat in te zetten in onze praktijken in Hoogeveen en Emmen. Het modulair opgezette apparaat kan worden uitgerust met verschillende laserkoppen en met een complete IPL-module, zodat we tal van huidproblemen kunnen behandelen. Een ontharingsbehandeling met onze IPL-module is absoluut veilig maar alleen geschikt voor de lichtere huidtypes. De haarzakjes worden heel gericht verwarmd en daardoor vernietigd, zonder dat de omliggende huid beschadigd raakt. 

IPL-ontharen: Intense Pulsed Light Technology

Dit is een veilige manier van ontharen waarbij gebruik wordt gemaakt van de kracht van licht (en warmteontwikkeling). Hierbij ligt de focus op de haarzakjes om ongewenste haargroei tegen te gaan en te verhelpen. 

Verschil tussen IPL en Laser 

IPL en laserbehandeling werken allebei op basis van licht. Dat is meteen de enige overeenkomst tussen IPL en Laser.  Zoals gezegd is IPL-ontharen alleen geschikt voor de lichtere huidtypen. Zowel bij IPL- als Laserontharen ligt de focus op de donkere pigmenten in de haren of beter nog in de haarzakjes, waardoor teruggroei van het haar sterk gereduceerd wordt. 

Laserlicht is heel sterk geconcentreerd licht dat werkt op een specifieke golflengte (diepte of frequentie). Hiermee kunnen we dus veel gerichter te werk gaan. IPL licht heeft een breder spectrum. IPL werkt oppervlakkiger maar kan ook een groter gebied ineens bestrijken en is daarom ook goedkoper omdat er met een behandeling een groter gebied kan worden bewerkt. Licht van de IPL komt dus niet op één specifieke plek in de huid terecht maar beslaat een breder gebied. Bij donkere huidtypen is IPL-ontharen niet geschikt omdat de huid dieper gepigmenteerd is en er dus te veel warmte ontstaat, waardoor verbranding van de huid zou kunnen optreden. Met laserlicht kunnen we dieper in de huid doordringen omdat het dus op specifieke frequenties werkt. Laserlicht is veel sterker gebundeld of geconcentreerd. Met behulp van een laser kunnen we daarom de pigmenten in de donkere huidtypen ‘omzeilen’ en ook hier de ongewenste haargroei sterk verminderen.

Ben ik met laserontharing voor altijd van het gedoe met dat haar af?
Permanente ontharing blijft voor ons een beladen term omdat we niet kunnen garanderen dat er geen haren terug zullen groeien. Bij geen enkele vorm van ontharen is een permanente oplossing gegarandeerd. Maar voor een optimaal resultaat is laserontharing een geweldige oplossing. Bij deze vorm van ontharen kunnen we zeer gericht werken en penetreert het laserlicht elk specifiek haarzakje en verstoort daarmee de haargroei. De laser wordt met een handzame laserkop toegediend en treft de haarzakjes zonder de omliggende huid te beschadigen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit wél de meest effectieve behandeling is om ongewenste haargroei te bedwingen.

Laserkliniek Drenthe ontzorgt je helemaal wanneer het gaat om ongewenste haargroei. Wij faciliteren een babyzachte, haarvrije huid met behulp van een Laser- of IPL-behandeling met de beste en meest betrouwbare apparatuur.

Overbeharing is lastig maar wél te verhelpen

Over beharing gesproken: overbeharing kan een ontsierend en soms ook psychisch belastend probleem zijn. Als je last hebt van overbeharing, vooral op plekken waar je dat niet wilt, dan wil je daar wat aan (laten) doen. Als vrouw wil je geen haar op je bovenlip, wangen, armen en benen. 

Ook mannen kiezen voor glad
Steeds meer mannen denken er ook zo over en willen ook van hun borsthaar en haar op de rug af. Ook in bilnaad en schaamstreek is het tegenwoordig voor mannen en vrouwen een trend om glad en haarvrij te zijn.  

Zelf ontharen of laten doen?
Overbeharing heeft zowel lichamelijke als emotionele impact. Veel mensen beginnen eerst zelf met ontharen door zich te scheren of harsen en epileren. Of er wordt een, al dan niet irriterende, ontharingscrème toegepast. 

Ontharen met behulp van laser
Laserontharing is een betere optie, voor vrouwen én voor mannen. Met laserontharen bereik je een beter en duurzamer resultaat maar we moeten je er wel op wijzen dat een herhaalbehandeling soms nodig is. Dat heeft met de verschillende cycli van de haargroei te maken. 

Ingegroeide haren verleden tijd
Ontharen met behulp van laser heeft als voordeel dat hardnekkige, ingegroeide haren tot het verleden behoren. Die kunnen spontaan ontstaan, maar ingegroeide haren kunnen ook worden aangewakkerd door veelvuldig scheren, waardoor ze stugger en dikker worden. Met laserbehandelingen door een van onze huidtherapeuten helpen wij je graag af van jouw probleem.

Vragen of afspraak maken?
Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken