Afspraak maken
0591 - 70 80 01

Behandeling met fractionele laser

Van fractionele lasers zijn er nogal wat merken op de markt en het is niet helemaal duidelijk welk type laser de beste is, met de minste bijwerkingen. Over het algemeen is het zo, dat wanneer een krachtiger laser gebruikt wordt, het effect sterker is en dat bijwerkingen dan ook wat heftiger kunnen zijn. De behandeling kan matig tot enigszins pijnlijk aanvoelen. Zoals we net al zeiden hangt dit samen met de gebruikte instellingen en het type fractionele laser. We gebruiken hierbij dan ook verkoelende crèmes. Fractionele laserbehandelingen doen we veel bij (acne)littekens, bij striae en ook bij zonbeschadiging van de huid (pigment).

Heb ik veel behandelingen met de fractionele laser nodig?
Dat kunnen we niet bij voorbaat met zekerheid zeggen. We hebben daarom ook altijd eerst een intakegesprek om de aard en omvang van jouw huidaandoening vast te stellen en/of jouw cosmetische wensen te bespreken. Maar om je toch een idee te geven: het komt voor dat je al met 2 behandelingen duidelijk verbetering kunt zien. Met minder krachtige instellingen van het laserapparaat zijn mogelijk meer dan 5 behandelingen nodig.

Heeft een laserbehandeling bijwerkingen?
Ja, meestal is er wel sprake van een bijwerking. Maar die is in de meeste gevallen niet heftig. Soms voel je het een poosje na de behandeling, soms ook pas (veel) later. Het kan zijn dat je een wat trekkerig, branderig gevoel hebt. Ook ontstaat er veelal roodheid of lichte zwelling maar dat trekt snel weer weg. Meestal zijn bijwerkingen tijdelijk. Er zijn zeldzame gevallen bekend van bijwerkingen die niet snel weggaan (zoals bijvoorbeeld lichte vlekken door vermindering van pigment).

De kans op bijwerkingen hangt af van o.a. je huidskleur, het type laser dat wordt ingezet en de plek die moet worden behandeld. Onze huidtherapeuten bespreken eventuele bijwerkingen die kunnen optreden met jou tijdens de intake.

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:

Is een behandeling met een fractionele laser voor elk huidtype geschikt?
Laten we eerst uitleggen wat een fractionele laser is: een laserapparaat geeft in korte tijd (seconden) een sterk gebundelde lichtstraal die doordringt in de huid. De golflengte en sterkte van deze lichtstralen zijn bepalend voor het resultaat. Een fractionele laser geeft licht dat wordt opgedeeld in duizenden zeer kleine laserstralen. Wij zetten die laser vooral in bij bijvoorbeeld (acne)littekens. Omdat de laserstraal wordt gesplitst in vele kleine lichtstralen ontstaan er in de huid minuscule gaatjes op de plek waar wordt gelaserd. Omdat de huid tussen de gaatjes intact blijft, verloopt het genezingsproces voorspoedig. De huid krijgt hierdoor een impuls om in en rond de gaatjes nieuw bindweefsel aan te maken, wat de huidstructuur verbetert.

ResurFX
Met diverse laserapparaten behandelen wij uiteenlopende huidproblemen in onze praktijken in Hoogeveen en Emmen. Onze Lumenis M22 is een echte topper. Dit laserapparaat is modulair opgebouwd. Dat wil zeggen dat we er verschillende programma’s en handstukken (koppen) op kunnen plaatsen. Bij onder meer (acne)littekens, striae, huidveroudering en pigmenten kunnen we de Lumenis uitrusten met de ResurFX-lasermodule. Hiermee bereiken we een gezonde, verjongde, strakke en stralende huid. Dit laserapparaat is zoals we dat noemen, een fractionele laser. Moderne laserapparatuur werkt gefractioneerd, laten we zeggen in heel kleine, gerichte stukjes. De laserstraal is niet, zoals dat wordt gezegd ‘breed’, maar valt in een klein gebied (daar waar de kop van het laserapparaat wordt geplaatst) uiteen in veel kleine maar krachtige laserstralen. Tussen die stralen zit ruimte. Dat kun je eigenlijk alleen met een microscoop zien en niet met het blote oog. Maar waar het op neerkomt, is dat er relatief diepe gaatjes worden geprikt de huid. En tussen die verschillende gaatjes (en dus laserstralen) blijft het weefsel intact. De aangedane huid wordt hiermee gestimuleerd om nieuw collageen aan te maken, wat een stevigere, strakkere en ook gladdere structuur geeft. De fractionele laserbehandeling met de ResurFX passen wij toe bij o.a.

  • verslapte huid
  • acnelittekens
  • fijne lijntjes
  • rimpels
  • striae en
  • grove poriën.
Je huidkwaliteit verbetert zienderogen. Gemiddeld zullen er zo’n 4 tot 6 behandelingen nodig zijn met een intervalperiode van ongeveer 4 of 5 weken. Maar het eerste resultaat zal vaak al na 1 of 2 behandelingen zichtbaar zijn.

Waarom een beschermende bril?
Wij zijn verplicht om je een beschermende bril te geven die je draagt tijdens de behandeling. Die dragen we zelf ook als het apparaat wordt gebruikt. Want het laserlicht waarmee we jou behandelen is gevaarlijk voor de ogen die daardoor schade kunnen oplopen.Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden


Assen - Zwolle - Hoogeveen - Emmen

Webredactie: ProMótus - Webdesign: Eyemedia