Afspraak maken
0591 - 70 80 01

Laseren van donkere vlekken op de huid

Wanneer je last hebt van donkere vlekken op je huid dan spreken we in ons jargon vaak over pigmentatie. Mensen storen zich hieraan, vooral wanneer die donkere vlekken zich aftekenen in hun gelaat of op lichaamsdelen die niet door kleding worden bedekt. Vooral in de zomer, wanneer we vaak luchtiger gekleed gaan, kan die pigmentatie een belemmering vormen. Zelfs in die mate, dat mensen zich schamen en zoveel mogelijk buiten beeld willen blijven. Zij kunnen ervoor kiezen om dit zelf te camoufleren met een foundation. HuidZorg Drenthe biedt ook de optie van camouflagetherapie, maar het is ook mogelijk om bij HuidZorg Drenthe in Hoogeveen of Emmen de pigmenten te laten laseren. Omdat er met laser heel nauwkeurig kan worden bepaald welk deel van de huid moet worden behandeld, is lasertherapie vaak erg geschikt als behandelwijze.

Pigmenten, pigmentatie of donkere vlekken

Pigmenten zijn de kleurstoffen die van nature in de huid en in ons haar aanwezig zijn. Hoewel pigmenten in de meeste gevallen lichaamseigen kleurstoffen zijn, kunnen ze wel als storend worden ervaren. Niet lichaamseigen pigmenten zijn bijvoorbeeld tatoeages. Daarvan krijgen mensen soms spijt en ook tatoeages kunnen wij met behulp van laser verwijderen. Overigens kunnen we alleen donkere vlekken of pigmentaties behandelen, zoals ouderdomsvlekken, sproeten, bruine en blauwe moedervlekken. Voor tatoeages geldt dat we (momenteel) alleen nog de zwarte tattoos kunnen verwijderen.

Voor het verwijderen van pigmenten (bijvoorbeeld bij een wijnvlek) hebben wij een speciale laser, waarvan het licht (met een specifieke golflengte of frequentie) door het pigment of de pigmentvlek wordt geabsorbeerd. Wanneer dit licht wordt gericht op de ‘aangedane’ huid, dan veroorzaakt dit in de diepere huidlagen warmte, waardoor de pigmenten beschadigd raken en vervolgens door het lichaam worden opgeruimd. Doordat er met laser zo precies kan worden gewerkt, wordt omliggend weefsel niet beschadigd.

Aantal behandelingen

Afhankelijk van de te behandelen donkere vlekken of pigmenten zullen er veelal meerdere behandelingen nodig zijn. Soms is echter één behandeling al afdoende. In het kader van laserveiligheid draag je een speciale bril die jou voor de behandeling wordt verstrekt. Laserlicht is namelijk schadelijk voor je ogen.

Het kan zijn dat je wat pijn ervaart tijdens de behandeling, maar verdoving is meestal niet nodig.

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:

Zijn er bijwerkingen?

Laserbehandelingen kunnen bijwerkingen met zich meebrengen, maar die zijn veelal tijdelijk. En het ene huidtype is gevoeliger dan het andere. Ook spelen de volgende zaken een belangrijke rol bij de laserbehandeling: huidskleur, de locatie van de te laseren vlek of pigmentatie. En niet te vergeten blootstelling aan zonlicht voor en na de behandeling.

De huidtherapeuten van HuidZorg Drenthe (of laserkliniekdrenthe.nl) zijn allemaal opgeleid om met de diverse laserapparaten te werken, waaronder onze KTP-laser, IPL-laser als de modulair opgebouwde M22-laser van Lumenis. Zie ook: www.laserkliniekdrenthe.nl/laserapparatuur

Vermijd de zon (zoveel mogelijk)

Voorafgaand aan een laserbehandeling is het belangrijk dat je de zon geen kans geeft om jouw huid te laten verkleuren. Hoe lastig dat soms ook is. Ontkom je toch niet aan (fel) zonlicht smeer dan regelmatig met een zonnebrandcrème met een hoge SPF (liefst minimaal 50).

Ook na de laserbehandeling is het beter de zon voor langere tijd te vermijden en dezelfde bescherming te kiezen als hierboven genoemd, wanneer je blootstelling aan de zon niet kun voorkomen. Ook saunabezoek raden wij binnen twee weken na een behandeling af.Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden


Assen - Zwolle - Hoogeveen - Emmen

Webredactie: ProMótus - Webdesign: Eyemedia