Afspraak maken
0591 - 70 80 01

Kleine spataderen of beenvaatjes verwijderen met laser

Ontsierende beenvaatjes zijn die kleine rode of blauwe spatadertjes die zich vaak voordoen op je benen. Het zijn van die fijne vertakkingen die net onder het huidoppervlak zichtbaar worden. Beenvaatjes zijn ook wel bekend onder de naam bezemrijs of penseelvarices. Deze kunnen zich ook als vlekken voordoen op de benen. Wij behandelen deze spatadertjes (gesprongen adertjes) veelal vanuit een cosmetische invalshoek. Het kan voorkomen dat ze stekende pijn veroorzaken of een irriterend gevoel geven. Veelal treden die micro spataderen spontaan op, maar ze kunnen ook ontstaan vanuit dieper gelegen spataderen. Door de druk op de grotere vaten worden dan ook de kleinere, oppervlakkige vaatjes belast. Een intake om de oorzaak te kunnen achterhalen is daarom altijd het beste om vast te stellen of en hoe wij deze vaatjes kunnen behandelen. Die oorzaak kan liggen in bijvoorbeeld hormoonschommelingen tijdens de zwangerschap. Maar het kan ook komen doordat je een staand beroep hebt (kapper bijvoorbeeld) of het heeft te maken met erfelijke aanleg.

Beenvaatjes laten zich goed behandelen met de ND Yag laser. Het laserlicht wordt op ingenieuze wijze gebundeld in een krachtige lichtstraal die door de huid gaat, in de fijne spatadertjes dringt en deze vernietigt. Daarbij wordt het omliggende weefsel niet beschadigd. De ND:Yag laser passen wij toe bij beenvaatjes (spatadertjes) tot maximaal 4 millimeter.

Wij behandelen je niet met laser wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft. En ook wanneer je in hevige mate acne of rosacea hebt en roaccutane gebruikt. Ook bij gebruik van bepaalde antibiotica, die overgevoeligheid voor licht als bijwerking hebben, gaan we je niet behandelen met laser.

Bloedverdunners

Gebruik je bloedverdunners dan is behandeling wel mogelijk maar heb je meer kans op blauwe plekken ten gevolge van de behandeling.

Aantal behandelingen

Gemiddeld zijn er drie tot zes behandelingen nodig om jou van je beenvaatjes af te helpen. Er is een ‘rustperiode’ van acht tot toen weken tussen de behandelingen van toepassing.

Resultaat

We kunnen niet garanderen dat alle beenvaatjes volledig worden tenietgedaan door de laserbehandeling. Je mag echter uitgaan van een reductie van 70%. Dat is zeker realistisch. Nieuwe beenvaatjes kunnen echter altijd weer optreden. Dat is met een behandeling niet te voorkomen.

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:
Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden


Assen - Zwolle - Hoogeveen - Emmen

Webredactie: ProMótus - Webdesign: Eyemedia