Afspraak maken
0591 - 70 80 01

Zonder zorgen ontharen bij Laserkliniek Drenthe

Is ontharen met IPL veiliger dan een laserbehandeling?

Met ons Lumenis M22 laserapparaat kunnen wij veel verschillende huidproblemen behandelen. Het gebruiksgemak, de geweldige resultaten en veiligheid zijn voor ons doorslaggevend om dit apparaat in te zetten in onze praktijken in Hoogeveen en Emmen. Het modulair opgezette apparaat kan worden uitgerust met verschillende laserkoppen en met een complete IPL-module, zodat we tal van huidproblemen kunnen behandelen. Een ontharingsbehandeling met onze IPL-module is absoluut veilig maar alleen geschikt voor de lichtere huidtypes. De haarzakjes worden heel gericht verwarmd en daardoor vernietigd, zonder dat de omliggende huid beschadigd raakt.

IPL-ontharen: Intense Pulsed Light Technology

Dit is een veilige manier van ontharen waarbij gebruik wordt gemaakt van de kracht van licht (en warmteontwikkeling). Hierbij ligt de focus op de haarzakjes om ongewenste haargroei tegen te gaan en te verhelpen.

Verschil tussen IPL en Laser

IPL en laserbehandeling werken allebei op basis van licht. Dat is meteen de enige overeenkomst tussen IPL en Laser. Zoals gezegd is IPL-ontharen alleen geschikt voor de lichtere huidtypen. Zowel bij IPL- als Laserontharen ligt de focus op de donkere pigmenten in de haren of beter nog in de haarzakjes, waardoor teruggroei van het haar sterk gereduceerd wordt.

Laserlicht is heel sterk geconcentreerd licht dat werkt op een specifieke golflengte (diepte of frequentie). Hiermee kunnen we dus veel gerichter te werk gaan. IPL licht heeft een breder spectrum. IPL werkt oppervlakkiger maar kan ook een groter gebied ineens bestrijken en is daarom ook goedkoper omdat er met een behandeling een groter gebied kan worden bewerkt. Licht van de IPL komt dus niet op één specifieke plek in de huid terecht maar beslaat een breder gebied. Bij donkere huidtypen is IPL-ontharen niet geschikt omdat de huid dieper gepigmenteerd is en er dus te veel warmte ontstaat, waardoor verbranding van de huid zou kunnen optreden. Met laserlicht kunnen we dieper in de huid doordringen omdat het dus op specifieke frequenties werkt. Laserlicht is veel sterker gebundeld of geconcentreerd. Met behulp van een laser kunnen we daarom de pigmenten in de donkere huidtypen ‘omzeilen’ en ook hier de ongewenste haargroei sterk verminderen.

Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:

Ben ik met laserontharing voor altijd van het gedoe met dat haar af?

Permanente ontharing blijft voor ons een beladen term omdat we niet kunnen garanderen dat er geen haren terug zullen groeien. Bij geen enkele vorm van ontharen is een permanente oplossing gegarandeerd. Maar voor een optimaal resultaat is laserontharing een geweldige oplossing. Bij deze vorm van ontharen kunnen we zeer gericht werken en penetreert het laserlicht elk specifiek haarzakje en verstoort daarmee de haargroei. De laser wordt met een handzame laserkop toegediend en treft de haarzakjes zonder de omliggende huid te beschadigen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit wél de meest effectieve behandeling is om ongewenste haargroei te bedwingen.

Laserkliniek Drenthe ontzorgt je helemaal wanneer het gaat om ongewenste haargroei. Wij faciliteren een babyzachte, haarvrije huid met behulp van een Laser- of IPL-behandeling met de beste en meest betrouwbare apparatuur.Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden


Assen - Zwolle - Hoogeveen - Emmen

Webredactie: ProMótus - Webdesign: Eyemedia