Afspraak maken
0591 - 70 80 01

Transgender, genderdysforie en huidtherapie

Als je als jongen bent geboren en je voelt je juist een meisje of andersom; wanneer je als meisje ter wereld kwam en je toch echt het gevoel hebt dat je jongen bent, dan duiden we dat gevoel of die identiteitsproblematiek aan als transgender. 

De toevoeging ‘trans’ in een samenstelling duidt op iets overstijgen. Wat je voelt is niet altijd wat je bent of andersom. En wanneer je echt onvrede hebt vanwege het feit dat je met een geslacht bent geboren dat niet strookt met jouw gevoel, dan is er sprake van genderdysforie. 

Je bent bijvoorbeeld geboren met het mannelijk geslacht maar alles tussen je oren, jouw gevoel geeft onmiskenbaar te kennen dat je je vrouw voelt in alles. Dat kan een lange en heftige innerlijke strijd met zich meebrengen. Je staat misschien op het punt om een geslachtsverandering te ondergaan. Dat is een pittig traject waarin je tegenwoordig steun kunt krijgen van diverse instanties. Er zullen ontegenzeggelijk drempels genomen moeten worden om uiting en invulling te geven aan je gevoelens voor jouw identiteit. Niet iedereen zal je begrijpen, je worstelt met je gevoelens, je twijfelt of je eraan zult toegeven maar je wilt niet langer die innerlijke worsteling doormaken en kiest voor je eigen geluk. 

En ben je eenmaal zover dat je het echt zeker weet en een geslachtsverandering in gang gaat zetten, dan kunnen wij je voor een deel in dat traject begeleiden en ondersteunen. Met de laserapparatuur die wij in onze praktijken inzetten kunnen wij veel voor je doen. Want wanneer jij in die transitie zit van man naar vrouw of andersom, dan is bijvoorbeeld het epileren van je gelaat, rug, borst en schouders en in het bijzonder epilatie of laseren van de schaamstreek een essentieel onderdeel. Dit is vaak een behoorlijk tijdsintensief traject en daarom is het raadzaam om hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen. Zeg maar vanaf het moment dat je bent gestart met het gebruik van hormonen in de aanloop naar de geslachtsverandering. Ook je gezicht zul je willen laten behandelen met laser of epilatie. 

Bij laserkliniekdrenthe.nl, onderdeel van HuidZorg Drenthe zijn we betrokken bij al onze klanten en is discretie een vanzelfsprekende zaak. Wil je meer weten, maak dan gerust een afspraak in een van onze praktijken.

Ontharen schaamstreek

Wanneer je niet gelukkig bent met het geslacht van het lichaam waarin je bent geboren dan kun je kiezen voor een geslachtsaanpassende operatie. Bijvoorbeeld van mannelijk naar vrouwelijk geslacht. In dit geval is het essentieel dat (een deel van) de schaamstreek definitief onthaard is, voordat de operatie wordt uitgevoerd. Want wanneer je dat niet doet dan is er altijd het gevaar van ingroeiende haren aan de binnenkant van de vagina. Na de operatie is het namelijk heel erg lastig, zo niet onmogelijk, om de schaamstreek op die plaats definitief haarloos te krijgen. Daarom is het ontharen van de schaamstreek, een poos voor de definitieve operatie zo belangrijk. Wij pleiten er dan ook voor om zo snel mogelijk te beginnen met ontharen. Dus feitelijk zodra je zeker weet dat je het transitietraject in gaat en een geslachtsverandering zult ondergaan.

Hierboven hebben we het gehad over het traject dat je ingaat wanneer je kiest voor een geslacht veranderende operatie. Die transitie is toch een enigszins definitieve ingreep. Bij Laserkliniekdrenthe.nl (onderdeel van HuidZorg Drenthe) weten we uit ervaring waar je doorheen moet en helpen we jou in de voorbereiding naar die operatie met bijvoorbeeld laser ontharen en epilatie.

Ontharen andere lichaamsdelen

Uiteraard is het ook mogelijk om andere delen van het lichaam, zoals de rug of borst, definitief te laten ontharen. Tijdens het eerste gratis consult beoordeelt de huidtherapeut de huid en de haargroei en stelt ze samen met jou het behandelplan op.

Kosten laseronthalen en epilatie

Transgenderzorg wordt veelal volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Je hebt dan wel een verwijzing of verklaring van je behandelend arts nodig. Heb je die nog niet en wil je al wel vast beginnen met de behandeling dan is dat zeker mogelijk. In een intakegesprek maken wij de kosten inzichtelijk voor jou.Heb je vragen/wil je een afspraak maken?

Vul dit formulier in voor meer persoonlijke uitleg of om een afspraak te maken

Laat dit veld hieronder leeg:

Transgender, genderdysforie en huidtherapie


We hebben het al eerder over dit onderwerp gehad. We behandelen het in delen. Wij willen je laten weten dat wij iets voor je kunnen betekenen wanneer het voor jou duidelijk is dat jij je niet comfortbel voelt bij het geslacht waarmee je bent geboren. En dat je er dus ook uit wilt zien, zoals jij dat tussen jouw oren beleeft. Dan kan het voorkomen dat je bijvoorbeeld littekens wilt laten laseren, dat je aan de slag wilt met huidverbetering of dat je van vervelende, voor jou belemmerende haargroei af wilt. Laserkliniek Drenthe helpt je hierbij. Hieronder behandelen we een aantal vragen die kunnen spelen wanneer je overweegt om je lichaamshaar zoveel mogelijk te reduceren. Permanent ontharen is een misleidende belofte. In onze beleving is dit niet de juiste term. Hiermee hiermee verwachtingen gewekt die niet waargemaakt kunnen worden, omdat er altijd weer wat haar terug kan groeien, afhankelijk van diverse factoren.

Permanent ontharen of haarvrij garantie is misleidend

Wij kunnen het je niet beloven en het kan gewoonweg ook niet. Toch schermen veel salons die laserontharing aanprijzen met de term ‘permanent ontharen’. Wij gebruiken die term niet, maar durven wel te garanderen dat je met onze laserbehandelingen veel en veel minder last hebt van ongewenste lichaamsbeharing. Laserontharen is in onze optiek meer een vorm van reducerend ontharen, dus de haargroei terugbrengen. De haargroei wordt beïnvloed door uiteenlopende factoren. Bij vrouwen heeft dat hoofdzakelijk met hormonale invloeden te maken (puberteit, zwangerschap en overgang). Ook bepaalde aandoeningen en het gebruik van medicatie kunnen van invloed zijn op de haargroei. Met onze laserapparaten kunnen wij je heel ver brengen maar na verloop van tijd kan het gebeuren dat er toch weer wat haargroei terugkomt in het behandelde gebied. En dat kunnen wij zeker opnieuw met laser behandelen. Houd hier rekening mee wanneer je ervoor kiest om iets tegen ongewenste haargroei te doen. Het is dus een duurzame manier van ontharen maar haargroei is een cyclus die zich in diverse stadia voltrekt. En daarom zijn er ook meerdere behandelingen nodig. Na een aantal behandelsessies is er amper nog haar over. Desondanks raden wij je aan om na een tijdje nog eens een ontharingsbehandeling te ondergaan.

Lichaamsbeharing laseren bij de transgendervrouw

Wij behandelen ongewenst lichaamshaar door middel van elektrisch epileren (veelal bij witte, grijze en rode haren) of met behulp van onze LightSheer Diode laser. Wij voeren deze behandelingen uit voor zowel de lichte(re) als de donkere huid. Wij kunnen uiteenlopende varianten van haargroei behandelen, zowel in het gezicht als op het lichaam. We kunnen ons voorstellen dat je graag iets wilt laten doen aan ingegroeide (baard)haren. We hebben het in eerdere artikelen al laten weten dat er, wanneer je in transitie gaat, ook een andere haargroeicyclus gewenst is. Want beharing die niet gewenst is bij het geslacht van jouw voorkeur, daar wil je iets aan doen. Met laserbehandeling of elektrisch epileren brengen wij jou waar je wilt zijn.Wil je hier meer over weten? Ga dan naar overbeharing

Of bel voor een afspraak 0591 – 70 80 01Disclaimer:
HuidZorg Drenthe streeft naar optimale resultaten van de behandelingen die wij uitvoeren. Deze verschillen echter per persoon, zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen niet altijd worden gegarandeerd. Deze disclaimer is van toepassing op alle informatie op de website van HuidZorg Drenthe.

Privacy verklaring - Algemene voorwaarden


Assen - Zwolle - Hoogeveen - Emmen

Webredactie: ProMótus - Webdesign: Eyemedia